Gebiedsontwikkeling van Sloterdijk II

Amsterdome stond vroeger naast Schiphol en wordt nu weer opgebouwd in Sloterdijk. Bedrijventerrein Sloterdijk II staat aan de vooravond van een grote transformatie en zal zich de komende jaren steeds verder ontwikkelen.

Op naar een circulaire economie!
Het bedrijventerrein verandert stapsgewijs in een levendig werkgebied met iconische architectuur en voorzieningen voor werknemers en bezoekers. Als het aan de gemeente ligt, vestigen zich hier steeds meer nieuwe bedrijven die een leidende rol spelen in de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie. Er zijn geen kavels meer beschikbaar en daarom vertrekken sommige gevestigde bedrijven naar het havengebied, waardoor er meer plek komt voor duurzame bedrijven. Het gebied vormt een belangrijke schakel tussen stad en haven. Daarnaast neemt het een centrale plek in in de Metropoolregio.

Uitstekende vestigingsvoorwaarden voor bedrijven
Sloterdijk II biedt uitstekende vestigingsvoorwaarden aan bedrijven. Het gaat dan om veiligheid, een goede digitale omgeving, samenhang en bereikbaarheid. Over de inrichting van de openbare ruimte is dan ook goed nagedacht! Omdat het gebied zich wil onderscheiden op het gebied van duurzaamheid is er veel groen te vinden. Een groene en duurzame openbare ruimte en groene kunstwerken versterken de herkenbaarheid van het terrein als duurzame locatie. 

Amsterdome in Sloterdijk
Wat maakte Sloterdijk de perfecte plek voor de herbouw van de iconische koepel? Dat is niet zo moeilijk! Het gebouw wordt de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland, geheel herbouwd volgens het originele ontwerp. Dit past natuurlijk perfect in een omgeving waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Amsterdome blijft zich ook na de herbouw richten op duurzaamheid. De gevel wordt voorzien van glas met een hoge isloatiewaarde en een warmte-koudeopslaginstallatie. De inzet van vloerverwarming, top-down straalverwarming en slimme klimaattechniek dragen verder bij aan het comfort van bezoekers tegen een relatief beperkt energiegebruik. Ook in het interieur worden materialen hergebruikt.