Na een jaar lang ontwerpen presenteerde het Vattenfall Solar Team, bestaande uit zestien studenten van de TU Delft, hun nieuwste zonneauto in de Amsterdome. Met de NunaX willen de studenten voor de achtste keer de World Solar Challenge in Australië winnen.

NunaX
De NunaX weegt slechts 135 kilo en is daarmee de lichtste auto ooit. De auto is 1,5 meter breed, 3,30 meter lang en 1 meter hoog. Dit kleine formaat is realiseerbaar door de toepassing van GaAs-zonnepanelen. Dit zijn speciale zonnepanelen waar meer efficiëntie uitgehaald kan worden. Daarnaast is deze auto uniek omdat het zowel op zonne- als windenergie rijdt. Door gebruik te maken van de zijwind krijgt de auto extra snelheid. Het team omschrijft het zelf als: ‘een zeilboot die op de wind vaart’.

Vattenfal in Amsterdome.Vattenfal in Amsterdome.Vattenfal in Amsterdome.Vattenfal in Amsterdome.

 

Op naar Australië
Met de NunaX gaan de studenten in oktober strijden om de titel tijdens de  Bridgestone World Solar Challenge. Tijdens deze meerdaagse race leggen de deelnemende teams 3021 kilometer af dwars door het Australische binnenland. Het team uit Delft heeft in totaal zeven keer gewonnen, dit jaar gaan ze uiteraard opnieuw vol voor de winst.

Ook je evenement organiseren in de Amsterdome?

Neem contact met ons op!