Bewustwording, hergebruik en een lager verbruik van grondstoffen vormen de hoofdingrediënten voor een circulaire economie. Het doel van de Rijksoverheid: Nederland volledig circulair in 2050. Een nobel doel waar wij als eventbranche ons steentje aan kunnen bijdragen. Geen naamkaartjes; want niet herbruikbaar. Eventcatering met streekproducten; want minder transport. Planners, leveranciers en locaties gingen op maandag 20 januari met elkaar in conclaaf tijdens The Circle of Live in De Amsterdome; hét kennisevenement voor eventprofessionals dat inspireert, prikkelt en activeert om evenementen circulair en toekomstproof te maken.

Als eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland vormde de Amsterdome dé uitgelezen plek voor dit event met een view to the future! De iconische dome is tenslotte het schoolvoorbeeld van circulariteit; de koepel van het voormalig nationaal luchtvaartmuseum is op het randje gered van de sloop en heeft na jaren een tweede leven gekregen. Daarnaast is de locatie duurzaam van binnen én buiten.

Tijdens The Circle of Live namen de bezoekers plaats op het design meubilair van de Amsterdome vervaardigd van gerecycled hout en oude koelkasten. Mark Beumer, Hans Steenbergen en Milan Meyberg spraken o.a. over The future of menus, Product-as-a-Service en algemenere duurzaamheidsvraagstukken. Bewustwording en anders omgaan met food en non-food producten vormt de weg naar een toekomst waarin mensen welvarend kunnen leven op een gezonde planeet, met een duurzame en sterke economie. Kortom, hoog tijd dat we de evenementenbranche door een circulaire bril gaan bekijken!


Ook jouw evenement in de Amsterdome organiseren? Neem contact met ons op!

Meer nieuwsitems Neem contact met ons op