Het allereerste evenement in Amsterdome: de Website van het Jaar verkiezing! Op 22 november, nog voor de officiële opening op 30 november, zetten 300 à 400 genomineerde bedrijven hun voetstap in de herbouwde koepel om te horen of zij zijn verkozen tot Website van het Jaar. “Wij hebben er heel veel zin in!” zegt Liane Vroom, event manager bij Emerce.

Website van het Jaar verkiezing
Emerce organiseert dertig evenementen per jaar, waaronder de jaarlijkse Website van het Jaar-verkiezing. Voorafgaand aan de verkiezing worden websites genomineerd voor Website van het Jaar. Het Nederlands publiek stemt vervolgens op hun favoriete website binnen een categorie. Tijdens het evenement, waar alle genomineerden worden uitgenodigd, worden de winnaars tijdens een uitgebreid diner bekend gemaakt. En dat onthullende evenement vindt dit jaar plaats in het nieuwe Amsterdome!

Amsterdome als evenementenlocatie
“Ik was er al een aantal keer langsgereden, over de A5”, vertelt Liane. “Ik had al het idee dat het gebouw leek op het gebouw dat vroeger diende als Luchtvaartmuseum. Toen een bekende me vertelde dat dit ook echt de iconische koepel van vroeger was én zou gaan dienen als evenementenlocatie twijfelde ik geen moment. Ik heb toen meteen gebeld voor de mogelijkheden. En die bleken er te zijn voor onze evenementdatum!”

Unieke locatie in Amsterdam
De awardshow van Emerce wordt altijd georganiseerd in Amsterdam, simpelweg omdat hier de meeste genomineerde bedrijven zitten. “Daarom zijn we altijd op zoek naar iets nieuws, een exclusieve locatie”, vertelt Liane. “Maar er moet wel genoeg ruimte zijn voor 300 à 400 mensen. En dat is nog weleens lastig. Amsterdome is voor ons evenement de perfecte locatie. Nieuw, bijzonder en de locatie heeft net dat beetje extra!”

Amerikaanse glamour in grootse koepel
Tijdens het evenement genieten gasten van een heerlijk driegangendiner, terwijl intussen één voor één de winnaars bekend worden gemaakt. “We nodigen alle genomineerden uit”, vertelt Liane. “Zij kunnen per bedrijf een tafel voor het team reserveren. Tijdens het evenement zit iedereen aan ronde tafels met wit linnen, waaraan het luxe driegangendiner wordt opgediend. Op het enorme scherm zijn video’s te zien en door middel van deze video’s worden ook de winnaars bekend gemaakt. Het wordt echt een beetje Amerikaanse glamour!”

Eerste kans om het gebouw van binnen te bekijken
De voorbereidingen voor het eerste evenement zijn in volle gang. “We hopen dat genodigden blij zijn met deze unieke locatie en graag de kans grijpen om het gebouw van binnen te bekijken” zegt Liane. “Wij hebben er in elk geval heel veel zin in!”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Amsterdome voor jouw congres of zakelijk evenement?

Bekijk de mogelijkheden