De evenementenbranche is in ontwikkeling, en hóe! Zo is duurzaamheid anno nu een hot topic; een aspect dat je in je evenement mee móet nemen. Maar ook technologie is booming! Waar het laatste decennium vooral in het teken stond van mobiel, is nu het tijdperk van Artificial Intelligence en AI events aangebroken.

Artificial Intelligence
Wat is het precies? Artificial intelligence ofwel ‘kunstmatige intelligentie’ is een intelligentie waarmee machines, software of apparaten in staat zijn zelfstandig problemen op te lossen. De apparaten reageren op data of impulsen uit hun omgeving en nemen, op basis van deze informatie, zelfstandig beslissingen. Denk aan gezichtsherkenning, chatbots en onze vriendinnen Alexa en Siri. 

Data is key
Ook binnen de evenementenbranche biedt  Artificial Intelligence mogelijkheden. Dankzij deze technologie zijn we beter in staat contact te leggen met onze bezoekers en wordt het mogelijk een meer gepersonaliseerd programma aan te bieden. Kortom, meer betekenisvolle interacties die het enthousiasme van alle betrokken partijen (bezoekers, exposanten en sponsors) aanwakkert! Om Artificiële intelligentie op zo’n manier te implementeren dat je merk goed neer wordt gezet, is data van groot belang. Het juist verkrijgen en beheren van gegevens vormt de sleutel naar het succesvol inzetten van deze techniek.

Persoonlijk gemak
Elke nieuwe ontwikkeling brengt dezelfde vraag mee; hoe zetten we de nieuwe techniek efficiënt in en halen we er het meest uit? Bij het inzetten van AI vormt het verkrijgen en analyseren van de juiste data de grootste uitdaging. Echter is de investering het meer dan waard! Juist gebruik van data biedt veel voordelen. Zo kunnen Chatbots bezoekersvragen beantwoorden, virtuele assistenten kunnen gasten naast de juiste workshop wijzen en suggesties doen m.b.t. specifieke voorkeuren en wensen van elke bezoeker. Gecombineerd met smart technology kan AI de ruimte ‘lezen’ en naar wens wijzigingen aanbrengen in tempratuur, licht en sfeer.

Kortom, we kunnen niet langer om AI heen. Binnen nu en enkele jaren zullen zelfs de kleinste bedrijven gebruik maken van deze techniek.

Jouw AI event houden in de futuristische Amsterdome? Neem contact op!   

Neem contact op Vraag vrijblijvend een offerte aan